Vejen til mere ro i livet

De sidste år er der opstået et stort behov hos mig, for at finde ro.

Er det mon en del af det at blive ældre? Eller er det behov for at skabe balance ift. det til tider hektiske liv. Mit liv er ikke hektisk fordi jeg har mange planer. Jeg siger faktisk fra til mange ting, som jeg synes lyder sjovt/hyggeligt, men som jeg ved bliver for meget for mig, og jeg kender efterhånden mig selv godt nok til at vide; ”det ’orker’ jeg ikke på dagen”.

Behovet for færre ting og begivenheder i mit liv bliver større og større, og der hvor jeg har det bedst, er når jeg dyrker yoga, går og nusser i min have, går en tur eller drikker en kop kaffe med min mand på terrassen – måske i stilhed.

I mange år elskede jeg at løbe, i foråret begyndte mit knæ at hæve når jeg løb, og jeg synes faktisk det er helt ok, og går nu lange ture i stedet. Det er befriende at ændre fra løbetur til gåtur og ændre en køretur til en cykeltur – ned i tempo tak.

Shoppeture har jeg aldrig været verdensmester i, men nu siger det mig intet! Jeg mangler ikke noget, og det gør mig også lidt trist at se al det forbrug. Jeg har netop haft fødselsdag, og ønsker mig kun en skræmmeugle, som kan skræmme storskidende (undskyld!) duer væk fra min hængesofa.

På mange måder er jeg meget teknisk anlagt, men ikke når det kommer til min kalender, og jeg tror faktisk det er fordi papirkalenderen giver mig et bedre overblik. Der skal være luft i min kalender. Efter dage med høj aktivitet, skal der skrues ned.

Jeg går også langt for at undgå konflikter, både med mine nærmeste og fremmede. Det er dårlig og oftest unødvendig energi. Måske tænker du, hvordan undgår du det? Jeg minimerer mine forventninger! Det er dine forventninger til andre, som når de ikke bliver indfriet, ofte gør dig vred. – Altså hvis du kan lukke ned for dine forventninger, så går det hele meget nemmere. Husk du vælger altid selv, om du vil være sur.

Det var et par eksempler på, hvad jeg gør for at mindske uro i mit liv. Jeg håber du lod dig inspirere, og finder DIN vej til at få mere ro i DIT liv.