Virussen der ændrede verden

Her står vi i en helt ny verden – ingen kan vide sig sikre på dagen i morgen, hverken jobmæssigt eller helbredsmæssigt. Og den usikkerhed vil sidde i os mange år fremover.

I moderne krisetider har vi altid kunne skyde skylden på nogen eller set en ende på noget. Det kan vi ikke nu, og det tror jeg gør mange ængstelige og andre handler irrationelt: Først blev der hamstret, og derefter opførte man sig socialt som man plejer (for mange samlet på et sted).

Der er mange måder at reagere på i krisetider. Nogen går nærmest i baglås, andre har brug for at gøre noget: Rede små virksomheder og hjælpe hinanden. Hvor er det skønt at se, at vi i Danmark er der for hinanden!

Jeg håber at vi får en masse positivt med ud på den anden side af Coronakrisen.

  • Ydmyghed for vores helbred. Vi har taget for givet at vi kan blive hjulpet når vi er syge. Vi har stresset rundt, så meget at nogen er blevet syge af det – til hvilken nytte?
  • Ydmyghed for hinanden. Vi har haft nok i os selv, men jeg håber vi finder ud af nu, at det er ”sjovere” at stå sammen.
  • Ydmyghed for vores verden/miljø. Vi har skubbet det med miljøet foran os, for der skal jo vækst til for at få hjulene til at løbe rundt. Jeg håber at vi ved at stoppe op, får øjnene op for, at det er de helt nære værdier der tæller, og ikke at tjene flest penge.
  • Næstekærlighed – vi har måtte lære at være sammen med vores familie, og dem der ikke havde en familie, har forhåbentlig fundet ud af at der er masser af nærvær og fællesskab der ude – måske skal man bede om det, men er den der, og det gør ikke ondt at række hånden ud.

Måske tænker du ”hold nu op med at være så romantisk omkring det”, men jeg bliver sindssyg, hvis jeg ikke prøver at tænke positivt. Jeg har nogen dage næsten ikke set nyheder, for jeg fik corona symptomer af at se nyheder.

Man vælger selv hvad man vil fokusere på, og så er det sådan din verden er for dig. Giv dig selv en pause. Tag en dag i det fri og se at naturen går sin gang alligevel (tak fordi foråret er på vej), sluk for nyhederne, og gør det der gør dig glad (inden for de rammer vi må).

Lav dig en liste med ting du kan gøre, som gør dig glad. ⭐

Her er min liste: male, gå en tur, gå i haven, drikke kaffe i solen, læse en bog, lær noget nyt (TED talk/YouTube), lav en fotobog, bag en kage/brød, lav mad efter en ny opskrift, ring eller skriv til en ven/veninde, se en film og selvfølgelig lave yoga.

Yoga er mit livs redningsplanke ❤

Yoga har lært mig meget om mig selv og om andre. Mht. mig selv, har det lært mig at se indad på mine reaktionsmønstre, acceptere mig selv, samt lært mig at tage lidt lettere på det svære i tilværelsen, indse at alt er en fase både det gode og mindre gode. Mht. andre, så har det fået mig til at sige ”pyt” – alle gør hvad de kan, og har lært gennem deres liv, og agerer ud fra deres sandhed. Derfor øver jeg mig på ikke at have forventninger til andre.

Jeg håber jeg har inspireret dig til at have fokus på din lykke. Og lade andre om at gå deres vej i livet, og acceptere at de ved hvad der er rigtigt for dem, eller også er det også ved at lære det. Heldigvis lærer vi gennem hele livet.

Må du få det bedste ud af livet – du har kun ét.