Mit første møde med meditation

Meditation i København på den første forårsweekend

For nogen hænger yoga og meditation sammen, og det gør det også til dels for mig, men ind til denne weekend, har jeg kun prøvet guidet og liggende meditation på højest 15 min. og næsten altid efter en gang yoga. Det har jeg altid nydt rigtig meget, men også faldet i søvn rigtig mange gange, og accepteret at sådan var det.

Denne weekend fra fredag kl. 16 til søndag kl. 15 stod den på meditation og yoga, men med hovedvægt på meditation.

Jeg mødte op med forventning om, at møde en vist irritation, enten fordi min krop ikke ville sidde stille så længe og/eller fordi jeg blev træt af at tankerne fløj steder hen, hvor jeg ikke ville.

Dag 1 gik over al forventning, men jeg tror heller ikke vi sad i mere end 15-20 min. så min indstilling til dag 2 var ”det skal nok blive godt”….

Dag 2 var ned tur, ikke mentalt, men fysisk. Mine ben sov, og al fokus var rettet mod mine stakkels ben. ? Jeg tog meditationskurset sammen med en masse dejlige yogamedstuderende, og jeg fandt det også frustrerende ikke at måtte tale med dem i pauserne, havde jeg vidst det på forhånd var mit mindset nok også anderledes.

Dag 3 mødte jeg op med 3 dejlige bløde puder, som kunne støtte op, og forhåbentlig bevare blodcirkulationen i mine ben. DET hjalp! De første to sidninger var fantastiske, endelig kunne jeg have fuld fokus på meditation. Jeg fik ikke helt slukket tankestrømmen, men jeg fik en indsigt i, hvad meditation er, og hvor meget det kræver, og jeg vil helt sikkert gerne dyrke det noget mere, og jeg fik gjort mig nogle tanker om hvordan….

Min konklusion om meditation

For mig skal meditation udøves et sted, hvor det giver mening og hvor der er ro, og helst i naturen. Guidede meditationer er et godt sted at starte, især hvor der er en kropsscanning.

To gode ting ved at meditere i naturen vil være den ro naturen giver, og at jeg skal bevæge mig der hen, så indstiller man sig på, at nu er det det man skal.

I virkeligheden har jeg måske allerede mediteret, når jeg tager til vandet (bader året rundt, og helst flere gange om ugen), men nu vil jeg være mere bevidst om at være stille med mig selv.